logo cariere meseriase
powered by tenaris silcotub

Despre Tine

Daca vrei sa afli care sunt superputerile tale sau sa vezi ce ți se potrivește

Majoritatea dintre noi am putea alege dintre mai multe meserii, ne-am putea pricepe la mai multe lucruri. Însă unele dintre ele ne-ar plăcea mai mult, atât de mult încât le-am învăța cu mai multă ușurință și am continua chiar și atunci când am da de greu. Dacă îți cunoști din timp aceste preferințe, vei putea alege mai ușor meserii și activități care ți se potrivesc.

Ca să descoperi aceste preferințe poti să fii atent la tine în viața de zi cu zi: Ce învăț mai ușor și mai repede? Ce lucruri fac destul de bine acasă, la școală, cu prietenii etc? La ce zic ceilalți (părinți/prieteni/profesori) că mă pricep?

Mai jos sunt cateva chestionare care te pot orienta spre anumite exemple de meserii care s-ar putea să ți se potrivească. Unele presupun un nivel mai înalt de pregătire (specializări, facultate), în alte poți să te angajezi imediat după ce termini o școală profesională sau un liceu tehnologic.

Aceste chestionare nu evaluează cât de bine te-ai pricepe acum în anumite ocupații, ci cât de usor ți-ar fi să-ți dezvolți abilitățile necesare și cât de mult ți-ar plăcea să lucrezi în aceste domenii. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, vei putea deveni un specialist pasionat de munca lui, iar în functie de nivelul de educație și efort investit, vei deveni din ce în ce mai priceput și mai bine răsplătit pentru munca ta.

Înscrie-te în program ca să accesezi aceste chestionare
Înscrie-te în program
person with laptop thinking
Ce îți place să faci?
Chestionar
Înscrie-te în program ca să accesezi aceste chestionare
Înscrie-te în program
person doing science
În ce domenii ți-ar plăcea să lucrezi?
Chestionar
Majoritatea dintre noi ne pricepem la mai multe lucruri. Însă unele dintre ele ne plac mai mult, atât de mult încât nici nu simțim efort atunci când le facem. Dacă îți cunoști din timp aceste preferințe, vei putea alege mai ușor activitățile cărora să le dedici mai multă atenție.
Înscrie-te în program ca să accesezi aceste chestionare
Înscrie-te în program
person reading on internet
Cât de mult vrei să te pregatesti?
Chestionar
Ultima întrebare este cât de multă educație, calificare și experiență ai nevoie pentru diferite meserii?
Fiecare meserie are nevoie de un nivel diferit de pregătire. Selectează nivelul de pregătire dorit ca să vezi ce ocupații se încadrează în acel nivel.
Poți să alegi un nivel de pregătire care te interesează pe termen scurt și unul care te interesează pe termen lung. Poți să modifici nivelul de pregătire chiar și după ce le-ai selectat, pentru a vedea alte meserii.
Înscrie-te în program ca să accesezi aceste chestionare
Înscrie-te în program
Rezultate
Varianta in limba romana a descrierii pentru aceasta meserie este in lucru. Pana atunci poti sa consulti o varianta in limba engleza disponibila aici www.mynextmove.org.
Programează o sesiune de consiliere în cariera ca să înțelegi mai bine aceste rezultate.
Programează consiliere
Copyright © Cariere meseriașe 2024