logo cariere meseriase
powered by tenaris silcotub

Despre Proiect

Proiectul “Cariere Meseriașe” se adresează elevilor din ultimii ani de gimnaziu, pe care îşi propune să îi ajute în orientarea către o carieră tehnică prin organizarea de evenimente, oferirea de informaţii structurate, modele de carieră şi servicii de consiliere în carieră.

Pe cei care vă doriți să deveniți buni specialiști, vă vom ajuta să descoperiți care sunt carierele tehnice potrivite pentru voi.

Celor dintre voi pasionaţi de tehnologie şi industrie, ne dorim să vă arătăm ce pași trebuie să faceți din timp pentru a urma o profesie de succes.

Pe cei care nu se pot abţine să meșterească, pe cei care explică cu desene, pe cei cărora le place să rezolve probleme, pe cei care au cel puţin un inginer în lista de persoane favorite, pe cei care sunt fascinaţi de motoare, baterii, benzi transportoare, pe cei care repară în loc să arunce şi pe cei care îşi închipuie că jobul ideal include şi o cască de protecţie - ne dorim să vă felicităm că aţi ajuns la locul potrivit şi să vă spunem (sau să vă desenăm) care sunt opţiunile, oportunităţile şi paşii de făcut în continuare.

Pe cei încă nehotărâți, vă vom ajuta să vă cunoaşteţi mai bine şi să aflați ce vi se potrivește.

“Cariere Meseriașe” este un proiect inițiat și finanțat de TenarisSilcotub, implementat de Asociația Împreună pentru Educație și Dezvoltare Socială și CAREER CLUB, susținut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj și Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sălaj.

Contactează-ne

Echipa

Ca și majoritatea lucrurilor bune, utile și de impact, și proiectul ”Cariere meseriașe” e construit de o echipă de specialiști meseriași care contribuie cu ceea ce știu și ceea ce le place să facă.
Unii au viziunea de ansamblu, gestionează resursele și se asigură că toată echipa merge în direcția potrivită; alții știu cum trebuie făcute lucrurile pentru că au experiență în domeniul consilierii și sunt mereu la curent cu ultimele cercetări; alții știu cum să comunice cu cei din jur, astfel încât lucrurile bune și utile să ajungă la ei, pe limba lor (Instagram-eza, TikTok-eza, online-eza). Pe o parte dintre ei poți să-i întâlnești la evenimentele din proiect sau să citești despre ei mai jos.
Lor și se alătură toți specialiștii în cariere tehnice care povestesc despre munca lor și pașii pe care i-au făcut în povestea lor de carieră.

Codruța Hodrea
Codruța Hodrea
Manager in relația cu comunitatea, TenarisSilcotub

Contribuie cu energie și determinare pentru a duce ”Cariere Meseriașe” la cât mai mulți elevi si părinți care se află în fața provocării de a alege ce este mai potrivit pentru viitorul profesional.

După 10 ani de experiență în managementul resurselor umane, este onorată ca din 2018, să aibă responsabilitatea de a coordona programele CSR ale companiei TenarisSilcotub, un partener de încredere al comunităților din Zalău, Călărași și Câmpina.

În acest rol a învățat că acțiunile noastre au impact doar dacă ascultăm nevoile comunității, construim alianțe cu actorii cheie, gestionăm cu înțelepciune bugete și găsim împreună soluții de care beneficiază mai multe generații.

Își dorește ca programul Cariere Meseriașe să aducă decizii de carieră asumate și să contribuie la orientarea mai multor generații, demonstrând societății românești că un tânăr bine orientat își poate atinge potențialul maxim și aici, acasă.

Ioana Mânea
Ioana Mânea, PhD
Coordonator proiect

Inspiră entuziasm pentru ”Cariere meseriașe”, se asigură că toți cei implicați împărtășesc o viziune comună și știu cum pot să contribuie eficient la ce ne-am propus în proiect.

Pasiunea pentru consiliere în carieră s-a construit în cei aproape 20 de ani în care a studiat și a sprijinit persoane de toate vârstele în dezvoltarea potențialului vocațional.

Ca și psiholog, conferențiar universitar și International Master Trainer în dezvoltarea carierei inspiră și altora curiozitatea pentru domeniu, implicându-se în proiecte cu impact, publicând manuale și susținând programe de formare în mediul universitar și privat.

Corina Ceclan
Corina Ceclan, PhD
Comunicare & marketing

Combină în mod creativ cunostintele de psihologie cu interesele artistice, curiozitatile stiintifice, abilitatile de a rezolva probleme si a comunica idei intr-un mod care inspira.

De peste 15 ani aduce valoare in echipele in care se implica, fie in proiecte de orientare vocationala pentru muzicieni, organizare de evenimente educationale si culturale sau initiative antreprenoriale. 

In echipa noastra, este mintea creativa care transpune ideile in cuvinte, imagini si scenarii de eveniment si le imprima entuziasmul pentru maretia ingineriei si a tehnologiei.

Daniela Iancu
Daniela Iancu
Comunicare & marketing

Cu o experiență de peste 11 ani în coordonarea, dezvoltarea și implementarea campaniilor de marketing, Daniela vede marketing-ul ca pe o formă de artă și se dedică cu pasiune creșterii vizibilității brandurilor.

Se identifică cu principiile mentalității deschise, fiind un adept al învățării continue și al adaptabilității, și crede în puterea educației și a mentoratului, pentru dezvoltarea viitoarelor generații.

Masterandă a Facultății de Psihologie Educatională și Consiliere Scolară, este pasionată de consilierea în carieră și vede proiectul “Cariere Meseriase”, ca pe o oportunitate de a împărtăși cunoștințele sale și de a atrage tinerii să-și exploreze potențialul, în lumea fascinantă a meseriilor.

Maria Istrate
Maria Istrate
Social Media Specialist

Cu expertiză în marketing & comunicare, ajută brand-urile să ajungă la publicul țintă prin crearea de conținut captivant adaptat fiecărui canal de social media.

Răzvan Radu
Răzvan Radu
Comunicare & marketing

Crede cu tarie ca o imagine face cat, cel putin, 1000 de cuvinte.

Are o experienta de peste 20 de ani in comunicarea vizuala, de la crearea de design pentru ambalaje si branding, la grafica web si art directing in industria filmului.

In echipa Cariere Meseriase se ocupa de crearea materialelor de comunicare vizuala, precum si de partea de imortalizare a momentelor cheie ale proiectului.

Copyright © Cariere meseriașe 2024